13-годишни на кокаин в Банско и Добринище

10:26, 09 юни 16 25 403 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
След проведена в Банско полицейска акция, при която бе разкрита група за разпространение на дрога, кметът Георги Икономов инициира спешна среща с началника на местната полиция Иван Попов, директорите на училищата на територията на Oбщината и представители на училищните настоятелства.

По време на работната среща бе разсекретен доклад на специализираните служби, от който става ясно, че тийнейджъри и деца под 13-годишна възраст В Дибринище и Банско употребяват наркотични вещества. По данни на полицията те са започнали с марихуана, след това са преминали на други опиати, до кокаин и синтетична дрога.

"Това е изключително сериозен проблем, за който са необходими спешни мерки. Трябва с общите усилия на родители, учители, полиция и ние като отговорна институция, да пресечем  тази негативна тенденция. Фактите са налице. За съжаление в нашата община, децата ни масово употребяват наркотици. Ние сме хората, отговорни за тях и тяхното бъдеще", коментира градоначалникът пред училищните ръководители.

След проведената дискусия, присъстващите се обединиха около идеята за провеждането на съвместна инициатива.

На 15 юни в салона на читалище "Никола Вапцаров" ще бъде проведена обща среща на кмета Георги Икономов, началника на управлението в града Иван Попов и специалисти в сферата на борбата с наркотиците с родители на деца от 7 до 19-годишна възраст. 

На нея ще бъдат разяснени вредите, нанасящи наркотичните вещества, как родителите да разпознават първите признаци и към кого да се обръщат в случай на установяване на употреба.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама