Зрелостниците в Шуменска област изкараха 3.95 на матурата по БЕЛ

10:39, 09 юни 16 25 325 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Средният успех на матурата по български език и литература на зрелостниците от Шуменска област е 3.95, сочат данните на Регионалния просветен инспекторат ( РИО). Резултатът е по-слаб, в сравнение с миналата година, каквато е и тенденцията в цялата страна.

През 2015 г. средният успех на зрелостниците в Шуменско на матурата по БЕЛ е бил добър 4.05. Сега има и увеличение на двойките, макар че явилите се тази година ученици са с близо 150 по-малко от тези, държали изпита м.г.

От общо 1206 зрелостници, които са се явили на изпита през май, двойки са получили 118 души. Шестиците са едва 99, а миналата година максимална оценка са изкарали 142-ма зрелостници.

При втория задължителен изпит резултатите на дванадесетокласниците са почти като  миналогодишните.

По най-предпочитания предмет – биология и здравно образование, където са се явили 577 зрелостници, резултатът е 4.13.

Най-слаб среден успех - добър 3.50 е постигнат по география и икономика, като този втори задължителен изпит са държали 188 души в Шуменска област. Двойките са 48, а шестиците – само 8.

Най-силно са се представили учениците, избрали да се явят на изпит по езици. По английски език, където са се явили 183-ма зрелостници, средният успех е 5.16. По този предмет има и най-много шестици – 95 и нито една двойка.

Средните оценки по немски и руски език също са над много добър 5.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама