Докато съм жив Турция няма да влезе в ЕС, закани се британският финансов министър

11:47, 09 юни 16 / Свят 25 287 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Британският финансов минисър Джордж Озбърн заяви, че Турция скоро няма да стане член на Европейския съюз. Той направи това изказване в опит да опровергае един от аргументите, използвани от поддръжниците на излизането на Великобритания от блока, които предвиждат повече миграция, ако Турция бъде приета в ЕС, предаде "Ройтерс".

Не мисля, че това ще се случи, докато съм жив, каза Озбърн в ефира на телевизия Би Би Си.

Ще стане ли (Турция) член на ЕС? Не, няма, каза министърът.

Страховете сред някои избиратели, че броят на идващите на острова хора е излязъл от контрол, е една от слабите страни на подкрепяната от Озбърн и премиера Дейвид Камерън кампания за оставане в ЕС преди референдума на 23 юни.

Озбърн бе попитан за изказаната преди време подкрепа на Камерън за присъединяването на Турция към ЕС. През 2010 г. премиерът каза, че ще бъде "най-големият поддръжник" на влизането на Турция.

"Турция се върна назад. Има притеснения за демокрацията и правата на човека там", каза Озбърн и допълни, че сегашната позиция на британското правителство е, че тя не трябва да се присъединява към ЕС.

С това си изказванер Озбърн стана поредният високопоставен британски политик, който заяви, че приемането на Турция в Европейския съюз няма да се случи скоро.  През май британският премиер Дейвид Камерън каза, че при сегашните темпове, с които напредват преговорите с ЕС, Турция ще стане част от блока към 3000 година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама