Кметът на исперихското село Тодорово напуска ДПС и става независим

12:14, 09 юни 16 / Политика 25 535 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът на исперихското село Тодорово Рейхан Шериф се отказва от партийната си принадлежност към ДПС и става независим кмет. Това обяви той на пресконференция в заседателната зала на община Исперих, в присъствието на общински съветници от „Обединена България”.

Като основен мотив за взетото си решение той посочи несъгласието си с действията и политиката на партийните лица на местно ниво.

Шериф отбеляза, че от 13 години е кмет на Тодорово, избран от листата на ДПС.  „Въпреки дългогодишния ми управленски опит и членството ми в Областния и Общински съвет на движението бях изключен от ръководните органи на местното ДПС, с което бяха игнорирани гласовете на подкрепилите ме 65% избиратели”, коментира Шериф.

Той отбеляза, че всички останали негови колеги – кметове, са били включени в ръководните органи на движението, заради което се чувства много унизен и употребен от страна на местното партийно ръководство.

„Готов съм да преглътна личната си обида, но не мога да изневеря на очакванията на моите избиратели”, каза още кметът на Тодорово, което е едно от най-големите населени места в общината с около 800 жители.

Той обясни, че остава симпатизант на ДПС, но вече четвърти мандат е свидетел на това как даваните по време на предизборната кампания обещания от страна на партийното местно ръководство не се изпълняват, след като изборите отшумят.

„Години наред, докато управляващият кмет на община Исперих беше избиран от листата на ДПС, жителите на Тодорово бяха напразно лъгани, че сградата на кметството, която е в много окаяно състояние, ще се ремонтира. Обещаният ремонт на физкултурния салон на училището също не беше направен, въпреки желанието на населението”, каза разочарованият управник.

Той отбеляза със задоволство, че новото общинско ръководство на Исперих е съпричастно с проблемите на всяко населено място, с нуждите на всеки един жител без значение с каква партийна принадлежност е и от кой етнос е, като се осигуряват нови работни места, подпомагат се социално слабите, обгрижват се болните и хората с увреждания, полагат се усилия за оживяване и развитие на населените места, подготвят се проекти за облагородяване и на селата в общината.

Рейхан Шериф заяви, че за пръв път от години насам общински кмет е посетил кметство Тодорово и на място се е запознал с проблемите и очакванията на хората от селото. По разпореждане на Бейсим Руфад общински експерти вече са направили оглед на сградата на кметството и оценка на състоянието й, а до края на мандата ще бъде направена и сватбената зала в селото. Кметът на Тодорово благодари на общинския кмет и затова, че не е позволил, въпреки необходимостта, основното училище в селото да бъде закрито.

„Това за пореден път доказва, че управлението на Бейсим Руфад, избран като независим кмет с подкрепата на народния представител Гюнай Хюсмен, е отворено към хората и в услуга на техните интереси и нужди, което аз адмирирам”, бе категоричен Рейхан Шериф.

Той добави, че точно по тази причина става независим кмет на Тодорово, за да работи за интересите и по-добрия живот на хората в селото.

Шериф каза още, че повечето от колегите му – кметове на исперихски села от ДПС, които повтарят мандата си, също са недоволни, но вероятно ги е страх да обявят това.  Зам.-кметът на общината Айджан Бейтула заяви, че ще има и други кметове, които ще последват примера на кмета на Тодорово и ще се откажат от партийната си принадлежност към ДПС.

Тя припомни, че новото ръководство на общината работи стъпка по стъпка по изпълнение на обещанията си. В момента се подготвят проектите за улични ремонти в Йонково, Лудогорци и Свещари, за които правителството отпусна 1.5 млн. лв. Самите ремонти ще започнат през лятото.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама