Загуби за над 50 млн. долара за Шарапова заради наказанието

12:29, 09 юни 16 / Свят 25 232 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Над 50 млн. долара загуби ще понесе тенисистката Мария Шарапова заради влязлото в сила наказание от две години извън корта.

Освен приходите от участия в различни турнири, Шарапова ще загуби и много пари от рекламни договори. Някои от спонсорите й оттеглиха подкрепата си още през март, като стана ясно, че тя е използвала забраненото вещество мелдоний.

Рускинята е категорична, че санкцията е твърде голяма и несправедлива, и ще обжалва наказанието.

В същото време, американската компания за спортна екипировка "Найки" възобнови сътрудничеството си с Шарапова, след като в началото на март "Найки" прекрати договора си с рускинята, но сега промени решението си. "Мария винаги ясно е излагала своята позиция. Тя се извини за направената грешка и подаде жалба срещу наложеното наказание. Ние се надяваме да видим Мария отново скоро на корта и продължаваме сътрудничеството си с нея", се казва в изявление на компанията.

Шарапова беше най-добре печелещата спортистка в света в предишните 11 години, но през 2016 г. отстъпи първото място на Серена Уилямс. Досега в кариерата си рускинята е заработила 37 млн. долара от наградни фондове и общо 285 млн. долара с приходите от рекламни договори и други дейности. Бившата номер 1, която няма право да се състезава до 29 януари 2018 г., изкарва между 6 и 7 милиона на сезон от премиите в турнирите (през 2015 г. - 6.7 млн.).

Шампионката в пет турнира от Големия шлем разкри сама на пресконференция на 7 март, че е била уведомена за положителната си проба. На 12 март правата й бяха временно спрени. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама