Опитаха да оберат пощата в Обретеник, задигнаха злато и пари от частен дом в Бяла

12:42, 09 юни 16 25 308 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Полицаите от РУ – Бяла разследват опит за кражба от пощата в Обретеник, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Вчера е получен сигнал, че е установено влизане с взлом в пощенски клон в селото. На мястото е извършен оглед от дежурна оперативна група. Изяснено е, че в помещенията на пощата, намиращи се на вторият етаж на сграда, е проникнато през прозорец от дървена дограма с обикновен стъклопакет, който е открит отворен и с взломен заключващ механизъм.

По входните врати към пощата не са открити следи от интервенции, такива са намерени обаче по метална огнеупорна каса, намираща се в една от стаите. Следи от взлом е имало около заключващите механизми на касовата врата, но тя не е била отворена.

По данни на служителите липси на парични средства, документи и други ценности не са били установени. По случая е започнало разследване, заведено е досъдебно производство.

Беленската полиция разследва и сигнал за кражба на пари от жилище. На 8 юни около 8:30 часа е получено съобщение за кражба от дом в града, на ул. «Цар Освободител».

При оглед на адреса, служителите на реда са установили, че има взломяване на врата от алуминиева дограма, проникнато е в двуетажна къща с двор и от стая на втория етаж са взети около 1000 лв. и златни накити. По случая е образувано дознание. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама