Глобиха собственици на строителни и шивашки фирми

13:12, 09 юни 16 25 322 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Финансова санкция в рамер на 7000 лева постанови Регионалната инспекция по околната среда и водите срещу строителното дружество "Агромах", което изгражда отсечка от АМ "Струма".

По време на проверка в района на фирмата, базирана край благоевградското село Бело поле, е установено, че не е спазено издадено в предходен етап предписание, за дейности, замърсяващи околната среда.

Още четири наказателни постановления са издадени от РИОСВ-Благоевград спрямо промишлени предприятия. Глобени са дружества от Дупница, Сандански, Белица и Петрич.

Една от фирмите е текстилна и е собственост на гръцки бизнесмен, регистриран у нас.

13 са извършените специализирани проверки от началото на месеца във връзка с дадените указания на кметовете и поставения срок за почистване на Републиканската и общинска пътна мрежа в териториалния обхват на РИОСВ-Благоевград. 

В хода на инспекциите не са установени замърсявания с отпадъци по пътя, земното платно, пътните съоръжения и обслужващите зони. Единични замърсявания с отпадъци от пътникопотока са установени на територията на общините Благоевград, Петрич и Белица, за което са дадени предписания за почистването им в едномесечен срок.

100 проверки на 80  обекта са направени на територията на цялата Благоевградска област. Издадените наказателни постановления за периода са над 15 000 лева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама