МВР разкри нарколаборатория в Пазарджик

13:32, 09 юни 16 25 429 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Криминалисти на ОДМВР - Пазарджик разкриха високотехнологична лаборатория за отглеждане и последваща обработка на марихуана, съобщиха от МВР.

Акцията е проведена вчера на територията на Пазарджик, след разследване и последващи претърсвания в сграда в покрайнините на града. В нея те открили обособена оранжерия за отглеждане на марихуана, помещения за обработка на дрогата до достигането на крайния продукт, предназначен за захранване на наркопазара.



Съоръжението било добре прикрито във вътрешността на стара промишлена сграда, оборудвано с най-съвременна техника за напояване, контрол на влажността, температурата, осветление, сушилня и приспособления за нарязване и пакетиране на готовата продукция. От там криминалистите са иззели близо 5 кг суха марихуана, готова за продажба. Последвали претърсвания и на няколко адреса в Пазарджик и Септември. В жилищата са открити 38 незаконно притежавани малокалибрени патрона, марихуана, множество мобилни телефони, иззети са  и  компютърни конфигурации.

В полицейския арест е задържан 36-годишен мъж от Септември. Съвместната работа по документиране на престъпната дейност продължава.      

Операцията е реализирана под ръководството на Окръжната прокуратура, в нея са участвали служители на звено "Борба с организираната престъпност".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама