Започва национална конференция по авиационна, морска и космическа медицина

13:40, 09 юни 16 25 294 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От днес до събота Военноморската болница във Варна е домакин на деветата национална конференция по авиационна, морска и космическа медицина. Сред темите, които ще обсъждат участниците, са физиология на авиационния и морския труд, медицина на пътуванията, космическа медицина и космически туризъм, морски тероризъм.

Ще бъдат очертани новостите в медицинската експертиза на летателния и плавателния състав във въоръжените сили на Р България. Предстои да бъдат направени научни съобщения в сферата на авиомедицинската и морската евакуация, хипо- и хипербарната медицина, авиационната психология, съобщи председателят на организационния комитет проф. д-р Христо Бозов, който е и зам.-председател на Българското сдружение по авиационна, морска и космическа медицина.

Паралелно с научната сесия утре в залата на катедра „Хирургия“ на болницата ще се провежда и сателитен уъркшоп на тема „Медицина на пътуванията”. Лекциите ще са ориентирани към медицински специалисти, занимаващи се с профилактика, диагностика, лечение и мениджмънт на заболявания, свързани с пътувания в различни географски зони, и ще се изнасят от водещи специалисти в областта.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама