Сашо Японеца е убитият при престрелката в Слънчев бряг

14:00, 09 юни 16 25 440 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
46-годишният Александър Ангелов Алексиев е убитият мъж при престрелката снощи пред заведението „4 you“ в Слънчев бряг. Това съобщи на брифинг апелативният прокурор на Бургас Любомир Петров. От тялото му са извадени два куршума.

По информация на Topnovini.bg мъжът е родом от Кюстендил, но живеел в бургаския комплекс „Братя Миладинови“. Прозвището му е Сашо Японеца. Той е един от най-приближените хора на Митьо Очите от около 15 години насам и в момента е бил шеф на неговата охрана.

Японеца е бивш военен, подводничар. Пред познати наскоро споделил, че смята да се пенсионира, защото вече бил много изморен от „екшъни и филми“. Дори си бил купил лодка с двигател, за да се разтоварва, като приключи с охранителната дейност.  

За убийството на Алексиев както и за опита за убийство спрямо Митьо Очите е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител. За тези престъпления е предвидено наказание от 15 до 20 г. лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен без право на замяна.

При извършените огледи на местопрестъплението са открити над 30 гилзи, нож и три пистолета, които са иззети. Единият е газов на човек от обкръжението на Митьо Очите, другият е законно притежаван боен от мъж от противоположния лагер и пистолет „Макаров“ без номера.

Разпитани са свидетели на инцидента, назначени са множество експертизи. Изследвани са проектилите, намерени в тялото на убития, като се сравняват с боеприпасите от намерените пистолети. Резултатите се очаква да бъдат готови още днес и когато това стане, ще бъде повдигнато конкретно обвинение срещу извършител до края на деня.

Обект на разследване са и евентуални хулигански действия, извършени с особена дързост от лица, които нямат отношение към прострелването на Очите и неговите хора.

Към този момент са задържани над 10 души, като арестите продължават, допълни директорът на Областната дирекция на МВР ст. комисар Калоян Калоянов. Установява се кой каква съпричастност има към случилото се. За изясняване на ситуацията ще спомогнат и записи от видеокамери, които са иззети от разследващите.

От групата яки момчета, която снощи се е събрала пред МБАЛ-Бургас, са задържани трима. За тях се смята, че са били участници и в самия инцидент. Арестувани са и още няколко души, които обаче не са се включили в екшъна пред заведението.

В голяма степен се потвърждават думите на гл. секретар на МВР Георги Костов сутринта, че целият екшън е възникнал заради спор за паркомясто между приятеля на дъщерята на Митьо Очите и шефа на ресторанта. Прокуратурата обаче работи по няколко версии и тепърва ще се изяснява дали има и други мотиви за случилото се.

Още тази вечер ще бъдат въведени строги мерки за сигурност в Слънчев бряг. Те ще бъдат достатъчно по вид и обем, за да гарантират спокойствието на туристите, обеща Калоян Калоянов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама