Посланикът на САЩ: Наш приоритет са инвестиции в инфраструктурата на Варна

14:27, 09 юни 16 / Политика 25 320 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Инвестиции в железни пътища, магистрали, пътна и градска инфраструктура са американските приоритети за Варна и региона. Това заяви посланикът на САЩ у нас Н.Пр. Ерик Рубин, който днес се срещна с кмета Иван Портних. Той бе придружен от военния аташе полк. Джеймс Кроухърст и кап. ІІ ранг Шон Холенбау.

„Имам информация и виждане, че има изключително високо квалифицирани кадри в България и в частност във Варна, и всички американски компании, които инвестират у вас, са оценили това ниво. Всъщност, преговорите, които водим с ЕС по отношение на свободната търговия, също биха били от полза и за България, и за Варна“, каза дипломатът.

При разговорите са обсъдени добрите взаимоотношения между България и САЩ, възможностите за икономически обмен, за привличане на повече туристи, за сътрудничество и реализация на различни културни проекти. Кметът Портних е поканил американския дипломат да присъства на празника на града – 15 август, както и на международната ветроходна регата "Тол шипс" в началото на октомври.

„Благодаря за доброто посрещане и гостоприемство в този красив град. За мен е удоволствие на бъда днес тук и се надявам това да е първото от поредицата посещения, което ще направя заедно с моя екип и моето семейство. Разбира се, вече имаме добра основа за сътрудничество в областта на инвестициите, търговията и работните места“, каза посланик Рубин.

Той допълни, че се надява все повече американски туристи да посещават България и Варна, както и повече жители на морската столица да посещават родината му. Дипломатът припомни, че много български студенти пребивават в САЩ по различни програми. “Надявам се с екипи на община Варна да работим и по културни проекти“, допълни той.

Визитата на Н.Пр. Ерик Рубин е свързана с гостуването на американския разрушител „Портър" във Варна. Пред журналисти днес командирът на 300-членния му екипаж кап. ІІ ранг Андриа Слау го определи като рутинно и неофициално.

Ескадреният миненосец ще патрулира в акваторията на Черно море с цел поддържане на сигурността и доразвиване на връзките с партньорите в НАТО.„Портър“ е най-добрият разрушител на американския флот, но мотото му е „Защитник на свободата“, заяви кап. Слау.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама