Валентин Златев стои зад новия хотел в София

14:37, 09 юни 16 25 502 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Генералният директор на “Лукойл България” Валентин Златев стои зад новия хотел от световната верига Hyatt, пише “Капитал”. Той ще е на мястото на бившия хотел “Сердика” при паметника на Васил Левски в столицата. Собственик и инвеститор е компанията, свързана с генералния директор на "Лукойл България" Валентин Златев - "Тера тур сервиз", като договорът с Hyatt е за 30 години, съобщава изданието.

Българският инвеститор ще вложи 30 млн. евро – собствено финансиране и банков кредит, като хотелът трябва да бъде готов в края на 2017 г. или началото на 2018 г.

Hyatt International имали планове за разширение и по Черноморието, но първо искат да пробват пазара в София, съобщи по-рано днес министърът на туризма Николина Ангелкова на форум в столицата.

“Тера тур сервиз” е собственик на хотела още от далечната 2009 г. Тогава собственост на киното и на хотела бяха двата фонда Equest Balkan Properties и Equest Investments Balkans с управляващия партньор Георги Крумов и бяха продадени на цена от 10 млн. евро. Още през следващата година "Тера тур сервиз" е направила контакт с няколко големи световни хотелски вериги. Процесът се стопира заради икономическата ситуация в страната и стагнацията на този пазар и през 2015 г. разговорите са подновени, коментира “Капитал”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама