И софиянци ще дават мнение за имената на новите метростанции

14:38, 09 юни 16 25 288 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Граждани и граждански организации и сдружения ще имат възможност да се включат с предложения за имената на метростанциите от третия лъч на метрото. "Столичният метрополитен" вече е внесъл своите предложения в деловодството на Столичната община.

Те ще бъдат обявени публично в понеделник, 13 юни, на заседанието на общинската комисия по образование и култура. Заседанието ще е отворено за граждани и оргазнизации, като всеки присъстващ ще може да даде мнение. Ако комисията го одобри то ще е сред включените предложения, които общинският съвет ще разгледа на някое от следващите си заседания.

„Принципът на именуване е топографският, защото това е най-добрата възможност за ориентация. Много е важно да представим исторически личности или пък исторически събития, но ако те не ни помагат да се ориентираме бързо и лесно в мрежата от градския транспорт това ще затрудни хората“, обясни председателят на комисията по култура Малина Едрева.

Освен общинската комисия за имената на новите метростанции е свикана и работна група по именувания с представители от Сoфийския университет, държавния архив и Института по балканистика.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама