5 загинаха при трудова злополука в област Плевен през 2015 г.

15:05, 09 юни 16 25 320 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
5 души са загинали при трудова злополука в област Плевен през 2015 година. Това съобщи на пресконференция днес директорът на Инспекцията по труда за областта Борис Петков.

Той допълни, че общият брой регистрирани произшествия по време на работа възлиза на 83, като най - голям е броят на инцидентите в сферата на хуманното здравеопазване.

"Това е нормално, защото лекарите веднага си изваждат болничен, като им се случи нещо. Следващите рискови сектори са производство на облекло, образование, охрана и разследване", поясни директорът пред журналисти.

Борис Петков каза още, че Инспекцията по труда не поддържа регистър на трудовите злополуки, която дейност се извършва от Националния осигурителен институт. Единствено се получават сведения и представители на службата вземат експертно участие при разследване на инциденти.

"Не може да се каже, че са много трагичните случаи. Но въпреки това винаги трябва да се внимава. Спомням си за случая в с. Българене от миналата година, когато разярен бик буквално премазва главата на единия от гледачите. Злополуките най-често стават поради пренебрегване на правилата или при лоши стечения на обстоятелствата", заключи Петков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама