Въпреки зверствата, надзирателите в „Белене“ си вършели работата, според шефката на затворите

15:09, 09 юни 16 25 893 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Как да не си вършат работата, не поставяте правилно нещата – има 92 дисциплинарни производства – дисциплинарни наказания – за употреба на наркотици. Как да не си вършат работата, хората си вършат работата. Така директорът на затворите Гергана Георгиева коментира разследването на bTV в сутрешния блок на медията, което показа жестоки зверства и сексуални посегателства в затвора „Белене“.

Настоящи и бивши затворници разказват пред камерата на медията за гаври, физически и сексуални посегателства, блудства и психически тормоз. По думите им това е ежедневие в „Белене“ и се случва на 5-6 метра от надзирателите, а телефоните с интернет се ползват свободно от осъдените.

„В настоящия момент се правят много неща в страната. Не считам, че тези кадри са ексклузивни”, коментира ужасяващите разкази и клипове Георгиева. Тя обясни, че заема поста от един месец и че работи по проблема с условията в затворите, но си е разпределила задачите „стъпка по стъпка“.

Директорката на затворите обяви, че проверките в затвора „Белене“ започват днес и по информация от затворниците ще се извършват от нейния заместник Митко Димитров. Те се притесняват, че инспекцията ще навреди на тях, а не на ръководството и надзирателите.

На въпроса защо Павлин Камбуров е бил повишен от временно изпълняващ длъжността в директор на затвора в Белене и минал ли е през конкурс, Георгиева се оплете в обясненията си.

"Вижте сега, конкурс за повишаване в длъжност, това е кадрова политика, в момента няма да го коментирам този въпрос. Не е сложно, но не желая да го коментирам този въпрос в настоящия момент. Аз няма да ви отговоря на този въпрос", повтори няколко пъти Георгиева. Тя преди това обясни, че началник на затвора е назначен миналата година. На уточнение на водещите, че назначението е отпреди две седмици, потвърдено и от правосъдното министерство, шефката на ГДИН се съгласи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама