Инспекция по труда-Плевен започва масирани проверки в селското стопанство

15:24, 09 юни 16 25 403 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Инспекция по труда - Плевен започва масирани проверки в селското стопанство. Това каза пред журналисти директорът Борис Петков с уточнението, че кампанията ще се проведе в две части: информационна и инспекционна.

При първата част от инспекциите ще се проведат срещи със земеделски производители, на които ще бъде разяснено какво точно ще се проверява по време на кампанията. Това ще се направи за да се вземат необходимите мерки навреме, чрез които да се занижат до минимум предпоставките за злополуки и правни неуредици.

"Знаете, че нашата цел не е само налагане на контрол и наказания. Ние искаме да бъдем преди всичко полезни на хората - работодатели и работници, да им покажем най - добрите начини по спазване на трудовото законодателство. Защото мислим, че превенцията е по - доброто нещо, отколкото като стане нещо да се наказваме", поясни Петков.

На разположение на всички земеделски производители ще бъдат предоставени информационни материали, касаещи добрите практики в земеделието и оценката на риска. В Инспекцията по труда ще има ежедневни консултации по въпросите на безопасността в сферата на селското стопанство, разглеждащи боравенето с техника, препарати и т. н.

"При проверките няма да се ограничим до даване на съвети, ще има и инспекции. Но кампания не е най - точното определение, защото работата ни ще продължи до края на активния сезон в селското стопанство - края на октомври", каза още Борис Петков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама