Осъдиха двама за кражба на прасе в Приселци

15:38, 09 юни 16 25 320 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
След постигнато в съдебна зала споразумение Районният съд във Варна наложи условно и ефективно наказание на двама крадци на прасе от стопански двор край с. Приселци. Престъплението е извършено на 12 ноември миналата година след предварителен сговор и с използване на микробус.

Тогава 36-годишният И. Киров и 39-годишният С. Тодоров, докато се черпели с алкохол, решили да откраднат животното.  Те се придвижили с микробус и през незаключена врата влезли в стопанските помещения. Сред отглежданите там животни си избрали едно прасе, ударили го с носената от тях брадва, издърпали го навън и го натоварили в буса. Когато вече потегляли,  били заловени от стопаните на обекта. 

Откраднатото животно е оценено на стойност 180 лева. Към момента причинените имуществени вреди са възстановени, уточниха от пресслужбата на съда.

Киров получи наказание от 3 месеца лишаване от свобода, отложено с 3 години изпитателен срок. Тодоров, който има предходна съдимост и е извършил кражбата при опасен рецидив, получи 10 месеца лишаване от свобода, което да търпи в затвор при първоначален строг режим. Съдебният акт е окончателен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама