Радан Кънев: Отговорността България да бъде с ляв президент след предстоящите избори е на ГЕРБ

15:53, 09 юни 16 / Политика 25 316 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Отговорността за риска България да бъде с ляв президент на следващите избори е изцяло на ГЕРБ" . Това заяви в Пловдив лидерът на ДСБ Радан Кънев по повод, че все още от управляващата партия не са обявили  кандидат- президентската си кандидатура. Кънев определи поведението на партията на Бойко Борисов като "тесногръдо и партизанско".

"Реформаторите трябва да предложат силна фигура, която да намери подкрепа и извън блока. Необходим е независим кандидат, който да бъде коректив", каза още Кънев.  

"Двугодишното забавяне на учредителното споразумение на РБ ще приключи с конгрес, който със сигурност ще се поведе преди президентските избори. Тогава ще се реши дали изобщо ще продължава да има Реформаторски Блок", категоричен е Кънев.

Той заяви, че партията няма да обявява своята кандидатура, за да се избегнат нападки и личностни борби в Блока.  

Кънев коментира и местни теми, включително скандала със земи в Община "Родопи".  

"Народното събрание и политиците нямат силата да принудят община "Родопи" да разреши казуса за връщането на земеделските земи. По казуса трябва да се са намеси прокуратурата, защото това е длъжностно престъпление, но липсата на разделение на властите прави невъзможно хората да получат справедливо земите си", посочи Кънев.

Той пристигна в Пловдив, защото градът под тепетата е домакин на поредната дискусия "20 минути с Радан Кънев, 200 минути за вашите въпроси". Срещата разговор на председателя на ДСБ с гражданите започва в 18.30 часа в хотел "Тримонциум".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама