Шофьор, причинил катастрофа със загинало дете, отива на съд

16:01, 09 юни 16 25 266 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжна прокуратура – Русе внесе в съда обвинителен акт срещу 36-годишния Михаил Р., предизвикал катастрофа, при която загинало дете и е пострадало тежко момче на 15 години, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Велико Търново.

На фаталната дата около 21.30 ч. обвиняемият бил в Борово с „БМВ“-то си пред дома на свой приятел. Двамата дълго време разговаряли, докато при тях дошли и седнали на задната седалка двете момчета – деца на техни близки.

По-късно обвиняемият предложил на приятеля си да отидат за цигари до бензиностанцията във Волово. Двете деца също изявили желание да се разходят с тях.

Около 23.00 ч. Михаил Р. вече управлявал автомобила по най-опасния път в България, в района между Волово и разклона за Борово, при това с превишена скорост – 118,4 км/ч.

След като се разминал с друг автомобил, обвиняемият видял в пътната лента пред себе си разкъсана автомобилна гума. За да я избегне, рязко извил волана. Вследствие на това колата напуснала пътното платно, преминала през банкета, продължила надолу по скат, се ударила в дървета и се преобърнала по таван.

Едното дете, на 11 години починало веднага, другото – на 15, получило счупване на втори лумбален прешлен.

Предстои насрочване на делото за разглеждане пред Окръжния съд в Русе. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама