40% не одобряват Слави Трифонов, всеки втори недолюбва и Марешки

16:06, 09 юни 16 / Политика 25 240 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Фигурата на аптечния бос Веселин Марешки буди недоверие у 50% от българите, показва изследване на “Галъп Интернешънъл”. Една пета се колебаят, 5% не го разпознават, а друга една пета му имат доверие.

Недоверието към шоумена Слави Трифонов е 40%, толкова му и вярват. “Тепърва обаче трябва да се премери отражението на дейността на Слави Трифонов. По правило, при навлизане на популярни медийни фигури в нова роля, която е част от политическия процес, доверието започва да спада”, казват от “Галъп Интернешънъл”.

Според данните премиерът Бойко Борисов има доверието на едва около 30% от българите, икономическият министър Божидар Лукарски има 10% доверие, а културният Вежди Рашидов - 20%.

Министърът на финансите Владислав Горанов също е с под една десета доверие. Съвсем малко повече вярват на Даниел Митов. Сред одобряваните с една трета министри остава Лиляна Павлова, макар напоследък доверието в нея да среща предизвикателства.

Около 12% се движи доверието в Меглена Кунева в последните дванадесет месеца. Всеки десети вярва на Николина Ангелкова. Доверието в Петър Москов напоследък се колебае около и под 20%, а недоверието достига до 60%. Подобна е ситуацията в последните месеци и при Румяна Бъчварова - тя се ползва с доверието на около и под 20% от пълнолетните българи, а с недоверието – на близо 60%. Министър Теменужка Петкова не е разпознавана от чувствителния дял от над една трета от пълнолетните българи, макар като цяло дяловете на неразпознаваемостта и тук да спадат постепенно в последната година. Около една десета са дяловете на доверието, а недоверието е над 40%. Томислав Дончев е сред популярните членове на кабинета с доверие около една четвърт, недоверие – една втора, 15% колебание и 10% разпознаваемост.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама