Главният архитект успокои: До дни започва изграждането на локалите на Северната скоростна тангента

16:31, 09 юни 16 25 346 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
До дни ще започне изграждането на временните локали на Северната скоростна тангента, които да облекчат трафика в района. Това каза главният архитект на столицата Здравко Здравков. В сряда кабинетът отпусна 1,5 млн.лв. за изграждането на два локала, които да улеснят придвижването до северните части на София - кварталите „Бенковски“, „Илиянци“ и „Требич“.

От няколко месеца жителите на тези квартали се оплакват, че достъпът им до бул. „Рожен“, който и единственият път към центъра на София, е невъзможен. Хората обясниха, че ежедневно са принудени да седят с часове в задръстване, за да успеят да отидат на работа или да закарат децата си до училище.

Здравков посочи, че локалите ще са временни. Все още не е изготвен постоянният проект, тъй като в района има проблем с отчуждаването на земи, а десетки жители на същите квартали са подали жалби в съда.

„Не зная до къде е стигнал съда в разглеждането на жалбите. Това решение, което предлагаме е временно, но то ще помогне трафика да се облекчи, като изтеглим автомобилите в източна посока“, обясни още Здравко Здравков.

Временният проект предвижда изграждането на голямо кръгово движение от два локала, което да даде възможност през сега съществуващ тунел, да бъде направено еднопосочно движение, което да изнася по-бързо трафика към кв. "Требич".

Автомобилите, които се движат в другата посока, ще имат обходен маршрут, по който да заобикалят тунела, за да може трафикът в двете направления да бъде преодолян.

Следващата седмица ще бъде направена и алтернативната връзка за придвижване до село Мрамор през възела на "Околовръстното шосе" със Северната скоростна тангента.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама