Изтребител Су-27 се разби край Москва (видео)

16:36, 09 юни 16 / Свят 25 246 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Руски изтребител Су-27 се е разби тази сутрин при връщането си на базовото летище в Кубинка, в Пушкинския район, западно от Москва, след изпълнение на планов полет. По данни на Министерството на отбраната на Русия пилотът е загинал, съобщава БТА.



На този етап причините за инцидента не са ясни, но експерти предполагат, че става дума или за пилотска грешка, или за неизправност в двигателя на самолета. По разследването на случая работи специална комисия, от която съобщиха, че „черната“ кутия на изтребителя вече е намерена и е в добро състояние. Главното командване на руските Военно-космически сили е спряло всички полети на изтребителите Су-27 до изясняване на причините за катастрофата.

Няма нанесени сериозни щети на земята в района на катастрофата - село Мураново, Московска област. Предполага се, че пилотът е направил всичко възможно да насочи падащия самолет извън населеното място, поради което не му останало време да катапултира.



Разбилият се Су-27 е част от авиационната група на асовете „Руски витязи“, пишат медиите. и се връщал от демонстративен полет по случай откриването на паметник на руските бойни авиатори в село Акушино. В демонстрацията участвали шест изтребителя, като след церемонията в базата в Мураново се върнали само пет. 

"Руските витязи" се славят със зрелищните си ниски прелитания и синхронизирани маневри в небето.Те често участват в показни въздушни демонстрации по различни поводи в Русия и в чужбина, отбелязва БТА.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама