Ревизират бюлетините от вота за кмет в Сандански

16:43, 09 юни 16 25 360 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Административен съд-Благоевград започна повторното производство за касиране на вота за местна власт в Сандански, проведен през октомври миналата година.

В съдебната зала се броят недействителните бюлетини във всички 79 секции в общината. 

"Към момента са констатирани 220 дописани бюлетини, каквото бе и нашето очакване", каза адвокат Емил Василев, който отстоявата правата на оспорващия вота, Яне Янев-лидер на РЗС и един от претендентите за кметския стол в Сандански.

Административният процес продължава и утре.

До повторно разглеждане на делото се стигна след решение на Върховния административен съд.

Жалбата първоначално бе депозирана в Административен съд-Благоевград, от Яне Янев. Благоевградските съдии обаче не счетоха, че вотът е недействителен, въпреки изложените в рамките на делото доказателства. Последва оспорване на решението пред ВАС.

Със свое решение съдията-докладчик Тодор Петков посочва в мотивите си, че са допуснати процесуални пропуски. По делото не е бил допуснат втория по вот - бившият вече градоначалник Андон Тотев, който се яви на балотаж с настоящия управник на Сандански Кирил Котев. Тотев е трябвало да бъде допуснат като заинтересована страна, са част от мотивите по делото.

Върховен административен съд реши, че неоснователно са оставени без уважение исканията на жалбоподателя Яне Янев за повторно броене на бюлетини в няколко секции, както и ревизия на голяма част от протоколите на Общинската избирателна комисия в Сандански.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама