Събират пари за апарати за хемодиализа с благотворителен концерт

17:52, 09 юни 16 25 310 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Инициативата „Ако си дал, не си живял напразно“, ще събере варненци на 14 юни. БГ звезди решиха да подкрепят каузата, като се включат в концерт, който ще се състои в Летния театър. На сцената ще излязат Михаела Маринова, гайдарски състав „Диньо Маринов“ (на снимката), Пейо в ролята на водещ, Дичо, Кристо, дует „Мания“, Ice Cream, Искрен Пецов, Софи Бард, детско вокално студио „Да“, Стефан Петров, ансамбъл „Варна“, ансамбъл „Моряците“, балетна школа „Реверанс“, „ДжиДжи БиДжи“, The center.

Средствата от концерта ще бъдат използвани за закупуването на апарати за хемодиализа за отделение „Диализно лечение“ към МБАЛ „Св. Анна“. В момента отделението обслужва 56 пациенти на хрониодиализа, работи се на двусменен режим - три пъти седмично - това е и максималният капацитет в момента.

Отделението на болницата разполага с 16 апарата, от които 6 вече са надвишили лимита от 30 000 работни часа и е наложително да се подменят. Още 5 доближават горната граница на часовете за експлоатация. Тя ще бъде достигната най-късно след година и половина, а отделението не разполага с резервна апаратура. Спешната апаратура е на обща стойност от 120 000 лева и ще бъде събрана със запълването на всички места в Летния театър.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама