МВР започва спецоперации в Слънчев бряг, търсят се изнудвачи

18:34, 09 юни 16 25 270 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
МВР започва провеждането на специализирани полицейски операции на територията на Слънчев бряг с оглед на осигуряването на сигурността в курортния комплекс през летния сезон, за да не се допускат подобни инциденти като този с Митьо Очите от снощи. Това съобщи на брифинг в Бургас вътрешният министър Румяна Бъчварова, добавяйки, че всяка една от акциите ще бъде с различни цели.

На проведено работно съвещание с директора на Областната дирекция на МВР старши комисар Калоян Калоянов са обсъдени какви ще са предстоящите действия, за да се повишат мерките за сигурност. В момента те още са в процес на обсъждане, но целта им е осигуряване на по-строг контрол на поведението на намиращите се в Слънчев бряг хора.

До момента са задържани 19 души, съпричастни към случая с престрелката в заведението „4 you“. Сред тях е и собственикът на ресторанта Божидар Георгиев, който се смята за организатор на стрелбата срещу Митьо Очите. От обявените за издирване по-рано 8 души само двама все още не са в ареста.

Министър Бъчварова призова гражданите, ако се чувстват засегнати по някакъв начин от определени лица или са били обект на изнудване, да подадат жалба в МВР.

„Без гражданите и без информацията, която те могат да ни дадат, няма да можем на максимална степен да свършим нашата работа“, каза вътрешният министър.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама