Междублокови оазиси получиха награди в пловдивския район "Южен"

20:46, 09 юни 16 25 227 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
След оглед на еколози от район "Южен" са определени трите най-красиви цветни оазиса, съобщиха от кметството.

Хората лично полагат грижи и поддържат в добър екологичен вид междублоковите пространства.

Истински цветен оазис е градинката на ул. "Кукуш" № 25 поддържана от Иван Петков, които със собствени средства и труд е превърнал пространството зад блока в един цветен кът.

По нищо не отстъпва и междублоковата градинка в кв. "Коматево", на ул. "Бадемите" № 29, където г-жа Кисьова и г-жа Меченова продължават да творят красивата гледка пред блока си. От пластмасови шишета те са сътворили различни животни, боядисани в подходящи цветове, а зад кладенеца могат да бъдат видени магаренце - издялано от сухо дърво или момче и момиче направени от стари неизползвани вече кутии. Така те оползотворяват отпадъците, старите саксии поставят в земята и засаждат цветя, а изхвърлените гуми от колите на съгражданите си те боядисват и с малко въображение превръщат в саксии или чаши в топлите тонове на лятото.

На трето място е междублоковата градинка на ул. "Люлякова" № 1-3 изградена също с много труд от г-жа Господинова, г-жа Влахкинова и  г-н Дяков.

Кмета на района Борислав Инчев благодари лично на  всички, като си пожела да има повече такива отговорни граждани, за да може с общи усилия района да се превърне  в една красива цветна градина.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама