Наполовина е намаляло ползването на СРС-та, по думите на Бойко Рашков

20:52, 09 юни 16 25 292 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С почти 50% е намалял броят на исканията за подслушване. Това каза в предаването председателят на Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства Бойко Рашков по bTV. 

По думите му съдът е станал по-прецизен и внимателен, когато дава разрешение за ползването на СРС-тата. Това става ясно от шестократното увеличение на отказите на съдилищата в сравнение с 2014 г., което означава, че съдията вече не гледа формално на тази процедура, а се внимателно се запознава с тези материали, които задължително по закон му се предоставят, коментира Рашков.

На въпрос дали е възможно в следствието да има шпицкоманди, които изпълняват поръчки, бившият следовател заяви, че това не е възможно. Той обаче беше категоричен, че следователят  Бойко Атанасов е подслушван незаконно, в нарушение на процедурите.

"Искането е изготвен от компетентен орган, който по закон има такова право, но не е мотивирано по начин, който да убеди един съдия, който съвестно си гледа работата, да разпореди подслушване", заяви Бойко Рашков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама