Общината смени шефовете на пет поликлиники, ще ги следи ежемесечно за свършена работа

22:15, 09 юни 16 25 350 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Столичният общински съвет реши да смени шефовете на 5 поликлиники. Причината е, че мандатът на досегашните директори е изтекъл. Останалите четири от общинските поликлиники остават със старите си шефове.

От общината предвиждат да въведат практика всеки месец новите директори на поликлиники да се отчитат за свършената работа.

„Ще въведем завишен контрол. Решихме да ги викаме на месец, два в здравна комисия, заедно с групата за здравна стратегия към общината. Ще викаме управителя на лечебното заведение заедно с контрольора, за да ни представят за тези месеци работата си. Искаме да се виждаме по-често с тях, за да може адекватно да отговаряме на проблемите“, обясни председателят на общинската здравна комисия Веселин Милев.

На чело на 14-а поликлиника в кв. „Иван Вазов“ застава Милен Димов. С нов директор е и 15-а поликлиника в кв. „Дианабад“ – Ани Христова. За директор на 20-а поликлиника в „Борово“ е назначена Любка Асенова. Новият директор на 22-ра поликлиника в „Изгрев“ е Лили Кирилова, а на 29-а в „Стрелбище“ - Ваня Павлова. 30-а поликлиника в „Обеля“ също е с нов директор, но той не е избран с конкурс, а от колегите си.

„Там общината ще помага много, тъй като това лечебно заведение е единственото многокомплексно в града. Предвиждаме да ремонтираме покрива му, тъй като е в много лошо състояние, а на последния етаж, който в момента не се използва, можем да направим хоспис. Предвиждаме и изграждането на голям паркинг за него“, обясни Милев.

Приключи и конкурсът за управители на общински болници за доболнично лечение. И седемте лечебни заведения остават със същите директори.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама