Общинските съветници от ВМРО и АТАКА искат отмяна на "София прайд"

23:01, 09 юни 16 25 344 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
ВМРО и "Атака" поискаха от столичния кмет Йорданка Фандъкова да забрани насрочения за 18 юни "София прайд". Според общинските съветници от двете партии "провеждането му е крайно неприемливо и недопустимо от морална и от ценностна гледна точка".

"Въпросният прайд е политически митинг с политически искания и осъществяването му е покушение срещу традиционните български ценности, морала, добрите нрави и провокация срещу семейството", заяви пред общинските съветници председателят на групата "Патриоти за София" Карлос Контрера.

В прочетената декларация "София прайд" се определя като "сборище", което иска да наложи "хомосексуалността като норма на поведение, едва ли на задължителна норма на поведение". Според съветниците гражданите не искали да им се натрапва сексуалност и перверзност.

"Считам го за ненормално и чуждо на българските традиции, дух и култура и то не за друго, а защото тези хора искат да ни наложат един чужд за нашето общество модел на мислене и обществен ред", каза още Контрера.

Той припомни, че дори Йорданка Фандъкова е определяна за хомофоб, защото е подкрепила инициативата "Седмицата на брака". "Ако кметът на София е хомофоб, за мен сигурно ще кажат, че ям деца на закуска и стрелям по гейове по улиците", заяви Контрера.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама