Наталия Киселова е новият съветник по правни въпроси на президента

23:52, 09 юни 16 / Политика 25 1071 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С указ от 8 юни 2016 г. държавният глава Росен Плевнелиев назначи Наталия Киселова за свой секретар по правни въпроси. Това съобщават от пресцентъра на президентството.

Киселова ще заеме мястото на Петя Тянкова, която беше назначена за заместник-министър на правосъдието. До момента тя заемаше длъжността съветник по правни въпроси на президента.

Наталия Киселова е възпитаник на Хуманитарната гимназия „Св. Св. Кирил и Методий” в Казанлък. Завършва Юридическия факултет на Софийския университет „Свети Климент Охридски“ през 2002 г. в специалност „Право“, със специализации по „Правораздаване” и „Публична администрация”.

В периода 2003-2005 г. е редовен докторант в катедра „Конституционноправни науки”. През 2007 г. защитава докторска дисертация на тема „Парламентарен контрол”.

От 2005 г. е редовен преподавател по Конституционно право в Юридическия факултет на СУ „Свети Климент Охридски”. В периода 2011-2012 г. е научен секретар на Юридическия факултет, а от 2006 г. е преподавател по Конституционно право на Република България в Академията на Министерството на вътрешните работи.

През периода 2006-2009 г. е експерт към Постоянната комисия по въпросите на държавната администрация в LX Народно събрание. Заема длъжността „държавен експерт” в дирекция „Съвет по законодателство” в Министерство на правосъдието в периода ноември 2010-януари 2012 г.

Има множество публикации в областта на конституционното, административното и парламентарното право.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама