Родители влизат в детски градини в Търговище

07:12, 11 юни 16 25 388 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Родители на деца от 3 до 6 годишна възраст, които не посещават детска градина от търговищките села Подгорица и Голямо Ново ще имат възможност да влязат в тамошните детски заведения. Те ще разгледат базите, с които градините разполагат, ще се запознаят с начина, по който се отглеждат и възпитават децата, ще получат информация и за правилата за прием.

Инициативата е на Клуба на нестопанските организации и има за цел родителите да се доближат максимално до тези образователни институции и да бъдат мотивирани да запишат децата си. По време на посещението майките и татковците ще участват и в дискусии, организирани от специалисти от Клуба, за да поговорят за важността от включване на децата от най-ранна възраст в образователната среда.

Същите срещи ще бъдат организирани и с родители на малчугани от село Давидово, както и от търговищкия квартал „Малчо Малчев”. 

"Известен факт е, че първите години на детството оставят траен отпечатък върху детската личност, върху нейното поведение, умения и пълноценна реализация на по-късен етап от живота. Затова е важно от най- ранна възраст децата да посещават детска градина, където да овладяват и усъвършенстват важни социални, речеви и емоционални умения.

Това е от особено значение за малчуганите, за които българският език не е роден. Посещавайки детска градина, те по- лесно ще преодолеят изоставането в свободното владеене на езика и ще при-добият важни навици преди да тръгнат на училище", споделиха от Клуба на нестопанските организации.

Те припомниха, че в момента в Търговищка община не се заплаща такса за детска градина, което допълнително мотивира родителите. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама