Президент, кмет, артисти и политици четат откъси от любими книги в Пловдив

07:49, 11 юни 16 25 446 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Президентът Росен Плевнелиев ще чете откъси от любими книги днес от 11 часа във Виенския павилион на Цар-Симеоновата градина в Пловдив. В третото издание на националната кампания "Чети с мен", която се провежда по инициатива на държавния глава, ще се включат още кметът Иван Тотев, писатели, музиканти, артисти и политици.

Програмата ще продължи до 12.15 часа, като едновременно с това ще има съпътстващи събития и в десетки населени места в цялата страна.

Специален гост на третото издание на "Чети с мен" ще бъде холандската принцеса Лаурентин, посланик на ЮНЕСКО по въпросите на грамотността, председател на фондация TheReadingandWriting.

Откъси от книги ще четат актьорът и бивш министър на културата Владимир Пенев, актрисата Мартина Вачкова, издателката и организатор на "Пловдив чете" Божана Апостолова, певицата Поли Генова, певецът Рафи, актрисата ИрменаЧичикова, писателят Георги Господинов, актьорът Валентин Танев, писателят Владимир Левчев, певецът Дони и съпругата му Нети - актриса и певица. Водещ на събитието ще е актьорът Стефан Щерев.



От 12.20 часа всички участници и гости ще разгледат павилионите на "Пловдив чете".

Инициативата на президента Росен Плевнелиев се провежда с подкрепата на Община Пловдив, Министерството на образованието и науката, Министерство на културата, Асоциация "Българска книга", Съюза на народните читалища, Българската библиотечно-информационна асоциация, фондациите "Глобални библиотеки" и "Детски книги", както и на сайтовете "Аз чета", "Книголандия" и LoveTheater.

В 14.45часа президентът Плевнелиев ще се включи в Годишната конференция "Образование за успех на всяко дете" в новата сграда на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". Съорганизатори на събитието са "Заедно в час" и "Америка за България".

По-късно държавният глава ще разгледа и ателиета на OneDesignWeek 2016. Той ще посети няколко изложби и уъркшоп изложбата на ДейвХакенс (Холандия) и "Млад конструктор" (България) в Градската художествена галерия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама