Пускат безплатно деца на балета „Пепеляшка“ на операта в Стара Загора

07:50, 11 юни 16 / Култура 25 344 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Сeмейна промоция и вход свободен за деца обявиха от операта в Стара Загора специално за съботното представление на „Пепеляшка“. звДнес от 18 часа на сцената на Държавна опера-Стара Загора балетната трупа на театъра ще представи своята най-нова продукция „Пепеляшка” по музика на Сергей Прокофиев. Режисурата и постановката на „Пепеляшка“ на сцената на Операта е на Алида Бонева. Сценографията и костюмите са на Теодора Джамбазова и това е неин първи самостоятелен проект. Мултимедията е на  Радостин Димитров и Пламен Асенов, музикална обработка - Александър Тумангелов. В постановката участват балетът на Държавна опера Стара Загора, Детско-юношеска студия за опера и балет "Маргаритки" с ръководител Радост Младенова-Арабаджиева, Школа „Бага-тур“. В ролята на Пепеляшка е Кремена Костова, Принцът е Станко Танев.

За премиерата на „Пепеляшка“ в шивашко ателие на Операта са ушити 58 от общо 850 метра плат (коприна, трико, тюл, дантела), със златни и сребърни украси, щраусови пера.

Специално за този спектакъл ще важи промоцията „Мама,татко и аз на балет“-за двама родители с дете (деца) с вход свободен за малчуганите, припомнят от операта.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама