Дългове вадят на търг хотел „Виго“ в Несебър за над 16 млн. лв.

08:23, 11 юни 16 25 2120 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Един от най-шикозните хотели в Несебър – четиризвездният „Виго“, е обявен за публична продажба. Частният съдебен изпълнител Делян Николов го вади на търг с начална цена от 16 841 728 млн. лв., показва справка на Topnovini.bg.

Хотел „Виго“ работи целогодишно. Разположен e в новата част на Несебър, в непосредствена близост до старинния град.

Причината за проданта са дългове на фирмата собственик „Виго Груп“ ООД към взискателя Обединена българска банка. Дружеството има множество вписани възбрани към юридически и физически лица, сред които са Райфайзенбанк и Община Несебър.

„Виго Груп“ е собственост на Огнян Найденов, чийто съдружник е фирмата „ВГ Кепитъл“ на Илко Десподов. През 2008 година компанията представи проект на 9-етажен мол, който имаше намерение да строи в Несебър. Започналата икономическа криза осуети тези планове, а дружеството на Найденов затъна в дългове. Преди две години данъчните дадоха на търг парцел на „Виго Груп“ край морето в Поморие за над половин милион лева. Причината беше възбрана от EVN, необезпечени кредити към Първа инвестиционна банка и ДСК.

Имотът в Поморие обаче е нищо в сравнение с хотел „Виго“. Който иска да го притежава, може да подава оферти в едномесечен срок от 13 юни тази година в Районен съд Несебър.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама