Годишна конференция на "Заедно в час" се провежда в Пловдив

09:15, 11 юни 16 25 341 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Годишната конференция "Образование за успеха на всяко дете" се провежда днес в Пловдив, съобщиха организаторите от "Заедно в час".

Домакин на събитието, което ще продължи от 10 до 16 часа, е Пловдивският университет "Паисий Хилендарски" (нова сграда).

Форумът ще събере на едно място цялата общност на "Заедно в час" - учители, директори, ученици, корпоративни партньори и съмишленици, представители на различни образователни институции и международната мрежа TeachForAll. Те заедно ще търсят отговор на въпроса какво помага на учениците да поемат отговорност за своя напредък и за напредъка на своя клас.

През целия ден ще се изследват примери от класните стаи от училищата - партньори на "Заедно в час", в които е наблюдаван сериозен напредък, осъзнатоизминаване на пътя към постигането му и самостоятелност от страна на учениците.

Всички участници ще имат възможност да се запознаят с видео истории от класните стаи и да участват в работилници, щандове и рефлексии, изцяло ръководени от ученици.

По традиция главните действащи лица на конференцията ще бъдат учениците. Те ще бъдат домакини, водещи, модератори и ще ни помагат да се доближим до отговорите на наболелите въпроси в българското образование, както и до успешните примери, които вдъхновяват.

Специални гости на събитието ще бъдат президентът на Росен Плевнелиев и зам.-министърът на образованието Диян Стаматов. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама