Пловдивски студенти представят рецепти и съдове за здравословно хранене
09:50, 11 юни 16
25
395
Шрифт:
В новите съдове храната се готви, без да се използва мазнина. Те са с естествено антибактериално покритие и в тях може да се приготвят месо, зеленчуци, а при поставяне на капак - цяло пиле и риба, без отделяне на дим и неприятни миризми.
В обучението на студентите се акцентира на принципите за здравословното и диетичното хранене. Те представят менюта, съобразени с изискванията на различни възрастови и професионални групи.
"Щастливи сме, че намерихме още един партньор за сътрудничество в лицето на Ана и Маурицио Аугостини, които дават възможност на нашите студенти да се запознаят с новостите в ресторантьорството, предоставяйки ни съдове, които съчетават топлопроводимите свойства на алуминия и топлозадържащите на вулканична лава. Нещо повече, те ще спонсорират и научно-приложно изследване, целящо разнообразяване на ястията, допринасящи за здравословен модел на хранене, за ограничаване употребата на мазнини. Ще имаме възможност да разработим нови технологични режими и рецептури за диетични ястия", каза заместник-ректорът на УХТ проф. Йорданка Алексиева.
Добави коментар