Граждани дават начало на каузата "Сърцето на Пловдив"

10:09, 11 юни 16 / Любопитно 25 418 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кауза "Сърцето на Пловдив" стартира от днес до 25 юни. Началото й ще бъде обявено в 11 часа в паркчето на улица "Зора", до старата скална църква "Света Параскева" над Понеделник пазара.

"Целта е да се обединим около идеята да запазим уличката и парка като част от културно-историческото наследство на Старинен Пловдив и заедно да създадем една обща визия, която в последствие съвместно да реализираме", обясняват организаторите от "Аз обичам Пловдив".

"Преди около година стартирахме инициатива да върнем ул. "Зора" обратно на картата на Пловдив. Днес можем да се похвалим, че уличката влезе в топ 5 най-очарователни места в Пловдив, като благодарение усилията на нашите съмишленици помолихме ВиК - Пловдив" да смени малка част от канализацията, "Чистота" да включат уличката в маршрута, като няколко пъти в месеца я почистват, и IV РПУ да осигури при възможност един път месечно патрул заради честите посегателства в района. Осветихме тъмните участъци, сменихме с нови слабите стари крушки от уличното осветление и осигурихме малко повече спокойствие на преминаващите граждани", споделят още инициаторите.

В първата среща на открито днес могат да се включат всички желаещи, за да споделят идеите, препоръките и съображенията си за изграждането на обща визия в южната част от Старинен Пловдив. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама