Участниците в престрелката в Слънчев бряг искат да са "батки" и държавата им го позволява, според психолог

10:13, 11 юни 16 25 675 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Престрелката в Слънчев бряг, при която беше ранен Димитър Желязков – Митьо Очите, а негов охранител беше убит, е поредният пример, в който някакви хора демонстрират абсолютна власт и сила без никакво наказание. Това заяви криминалният психолог Росен Йорданов в сутрешния блок на „Нова“.

„Тези хора искат да бъдат „батки“ и държавата им позволява да се държат по този начин“, каза той. По неговите думи става въпрос за ненаказано зло, което винаги се събужда, защото „това е като една язва, която дразни непрекъснато“.

Според него тази престрелка е хроника на безотговорността на законосъобразността през годините. Йорданов отбеляза, че когато един човек в България вземе власт, показва нивото си на самочувствие, морал, критика.

Той не е съгласен, че това е махленска свада“, както премиерът Бойко Борисов и МВР коментират. Психологът обясни, че за мутрите дали свадата ще е за паркомясто или за нещо друго, това става най-важното нещо на света за тях, защото го считат за свое и не го дават на друг.

Според журналиста Анна Заркова българските полицаи си обръщат главата, когато видят господа като Митьо Очите, да ходят с 20 приятели, които са въоръжени с бухалки, брадви и т.н. Обяснението е, че полицаите не знаят на кого ще попаднат. Ако човекът срещу тях е гангстер, те знаят, че той има защита от много високо място. Но той може да не е гангстер, а бизнесмен.

У нас тези хора ходят с охрана като колумбийски наркобосове и дават луди пари за бодигардове, допълни тя. Това го правят за имидж, защото се счита, че е по-мъжествено и по-престижно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама