Над 19 000 лева събраха за деца с увреждания в Казанлък

11:44, 11 юни 16 25 297 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Над 19 хиляди лева са събрани от кампанията  „И аз съм дете от твоя град”, организирана от  община Казанлък и фондация „Сийдър”. Само по време на празничната вечер за финала на благотворителното дело  са събрани над 12 хил. лв. в подкрепа на децата и младежите, живеещи в къщичките от семеен тип в града.

„Деинституционализация“ е не само трудна дума, но и трудно начинание“, сподели кметът Галина Стоянова и припомни предизвикателството Общината да кандидатства по проекта за изграждането на къщичките от семеен тип и защитеното жилище в Казанлък.

Благотворителен търг с уникални предмети даде начало на благотворителния бал. Сред най-желаните и оспорвани предмети на търга бяха произведения на изкуството, алкохолни напитки от лимитирани серии и кулинарни изкушения. Уикенд за двама в спа хотел в Павел баня, нощувка за двама в София, кошница с шоколад, козметични продукти бяха само част от наградите, предвидени в благотворителната томбола за гостите.   

Фондация „Сийдър” управлява 3 къщи от семеен тип и едно защитено жилище в Казанлък. В тях живеят общо 44 деца и младежи без родителска грижа. Тридесет и едно от децата са с увреждания. Средствата за тяхната издръжка, които държавата отпуска, достигат едва за най-основните нужди като храна, отопление и малък екип от терапевти. Целта на кампанията е да призове местната общност да приеме, приобщи и подкрепи тези деца и младежи, така че те да се развиват и да бъдат част от общността.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама