19 деца са пострадали при ПТП в Русе за 4 месеца тази година, 28 през миналото лято

11:50, 11 юни 16 25 278 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На територията на Областната дирекция на МВР в Русе, през периода от 1 юни до 30 септември 2015 г. са регистрирани 616 пътнотранспортни произшествия. 30 от тях са по-тежки. При тях са ранени 33 и убити 3 човека.

За същия период на предходната година при 42 тежки ПТП са ранени 56 и 2 убити човека.

За този период в тежки катастрофи са участвали 28 деца, от който са ранени 28. Като водачи на пътни превозни средства са били ранени 19 деца, като пътници - 14, а като пешеходци - 5.

За периода през първите 4 месеца на тази година пък на територията на Областната дирекция на МВР в Русе са регистрирани 517 произшествия, в които са ранени 125 и са убити 10 човека. 19 са пострадалите деца, от които водачи са били 3, пътници - 11 и пешеходци - 5.

Изводите сочат, че ПТП с деца настъпват най-често при ясно време, през вечерните часове, когато те използват свободното си време за игри и управление на пътни превозни средства.

Децата, видно от данни за местата на настъпване на инцидентите, не познават и или не се съобразяват с пътните знаци и маркировка, както и с местата за безопасно пресичане. При контрола над пътното движение прави впечатление лошият пример който възрастните и родителите дават на своите деца за безопасно поведение на улицата и в автомобила, сочат още органите на реда.

При анализа на пътнотранспортната обстановка не се определят конкретни места с концентрация на ПТП с деца на територията на населените места в Русенска област, както от републиканската, така и от общинска пътна мрежа.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама