Разград е домакин на XXII-ия Пролетен Конвент на Ордена на тамплиерите

12:06, 11 юни 16 25 410 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В Разград днес ще се проведе XXII-ия Пролетен Конвент на Ордена на Рицарите Тамплиери на Йерусалим - Велик Приорат България, съобщи великият приор на организацията Румен Ралчев. На него ще присъстват над 170 души - членове на всички командерии от страната. Сред гостите са и Великият Приор на Сърбия Драготин Загорац и неговият заместник Зоран Радоман.

В 15.30 ч. тамплиерите ще се съберат пред Войнишкия паметник на площад „Възраждане“ , където ще положат венец пред паметника. След това в тамплиерски строй със знамена и духова музика ще преминат в шествие през пешеходната зона на града към спортна зала „Лудогорец“, където ще се проведе Велик съвет, на който ще бъдат дискутирани редица важни въпроси. 

На церемония, в съответствие с древните обичаи Орденът на рицарите тамплиери ще приеме в редиците си нови 20 рицари и дами от цялата страна. Наесен, когато София е домакин на световната среща на тамплиерите – Велик Магистрален съвет ще бъдат приети още нови рицари и дами, каза Ралчев. 

На днешното си събиране орденът ще отчете и свършеното през 2015 година. Ралчев отбеляза, че последните няколко месеца на тази година са били изключително наситени с културни, спортни и научни събития за Велик Приорат България.

В началото на годината съвместно с Велик Приорат Германия българските тамплиери са предоставили дарение от медицински уреди и оборудване за военната болница в Киев. Днес, със започването на 22 пролетен конвент от Германия за Украйна пътува още един тир с дарение, който включва рентгенова апаратура, инвалидни колички, медикаменти. 

Ралчев отчете още, че през месец март в Стара Загора Орденът на Рицарите Тамплиери е провел Духовен Събор. В началото на април пък се е състояла традиционната научна конференция на тема „Християнските деноминации – минало, настояще и бъдеще”.  Отчетени са и резултатите от литературния конкурс на тема "Рицарска постъпка" и конкурса за рисунка "Рицарят в мен".

Разградската командерия се състои от 15 дами и кавалери, техен лидер е бившият кмет Денчо Бояджиев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама