Откриха в София 17-годишно издирвано момиче от Търговище

12:15, 11 юни 16 25 323 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Със съвместни усилия на полицейски служители от София и Търговище е открито издирвано 17-годишно момиче, съобщиха от Областната дирекция на МВР в града.

Късно вечерта на 8 юни в жк „“Дружба“ в  София, служители на сектор „Издирване“ при ГД „Национална полиция“ и Осмо Районно управление в София са установили издирвано от непълнолетно 17-годишно момиче от  Търговище.

Тийнейджърката се издирвала от РУ-Търговище. Бащата подал в РУ-Търговище сигнал , че на 16 май около 15,30 ч дъщеря му е излязла от дома им, за да отиде до магазина, след което не се е завърнала вкъщи. На 17 май, тя е обявена на общодържавно издирване.

Впоследствие криминалисти от Районното управление в Търговише са установили, че момичето се укрива, като умишлено не поддържа контакти с роднините си, за да не бъде установено местонахождението му.

За целта то не е ползвало мобилни комуникация чрез телефон, а на своя близка в чужбина посредством Интернет е изпратило заблуждаваща информация.

В резултат на проведени координирани мероприятия от служители на ГД „НП“, Осмо РУ-София и РУ-Търговище момичето е открито в  София в добро здравословно състояние.

Установено е също, че то се е укривало при своя позната. Предстои момичето да бъде предадено на родителите си.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама