Държавно първенство по билярд се провежда в Русе

12:17, 11 юни 16 / Спорт 25 375 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Трети кръг от държавното първенство по билярд за мъже „Девета топка“ бе открито тази сутрин в Русе. Събитието за първи път се провежда в билярд клуб „Корона“ – Русе и основен организатор е Евгени Димов.

На откриването присъстваха народният представител Пламен Нунев, кметът Пламен Стоилов, зам. – кметът Даниела Шилкова, бившата лекоатлетка Анелия Нунева и гости от цялата страна.

Участниците са професионалисти от цяла България и за първи път мерят сили в града при отлични условия в клуба на ул. „Славянска“. Българската федерация по билярд осигурява съдийството на турнира.

„Пожелавам на участниците да имат късмет и успех в играта днес“, каза кметът на Община Русе при откриването на събитието. „Общината застава в подкрепа на това начинание, защото виждам младежи и мъже да се занимават с интелигентен спорт, който подхожда на духа на Русе. Ще работим повече деца да влязат в тази страхотна зала. Иска ми се много тези интелигентни спортове, наред със снукър и дартс, да привличат все повече млади хора в града и региона“, добави Пламен Стоилов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама