Гражданският съвет да предложи кандидат-президента на РБ, предложи СДС

12:23, 11 юни 16 / Политика 25 333 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Председателят на СДС Божидар Лукарски предложи Гражданския съвет в Реформаторския блок да излъчи кандидат-президентската двойка на коалицията. Само така тя ще бъде равноотдалечена от всички партии, каза той пред “Дарик”.

"Ролята на Гражданския съвет беше да е коректив на партиите и те самите претендират, че са добавената стойност на Реформаторския блок. Тяхна отговорност е те да предложат кандидат, еднакво отдалечен от всички партии в блока. За СДС най-удобна би била кандидатура на гражданин от Гражданския съвет", заяви Лукарски, като припомни, че становището на СДС е, че лидерите на партиите в блока не трябва да се кандидатират.

Според него крайният срок, в който РБ трябва да определи своите кандидати, е края на юли. “В ГЕРБ трябва да са внимателни за датата, която си поставят - през септември ще има много малко време... Те имат достатъчно известни фигури, но ние в Реформаторския блок до края на юли трябва да сме решили този проблем" , смята Лукарски.

Той нападна ДСБ, като заяви, че “тъмносините” са поставили предварително условие за общ кандидат-президент провеждането на обединителен конгрес и лидер на Блока. "Условието на ДСБ за конгрес е лишено от смисъл. Един вид Радан Кънев заявява: Изберете ме за председател, пък правете каквото искате с кандидата за президент, така не става", смята Лукарски.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама