Димитър Делчев: Целта ни е на президентските избори РБ да затвърди възходящия резултат

14:01, 11 юни 16 / Политика 25 247 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Целта ни е на президентските избори РБ да покаже собствено лице и да затвърди възходящия резултат. ДБГ подкрепя решението за единен кандидат за президент безусловно и няма да участваме в договорки, в каквито се опитват да ни вкарат част от колегите.

Това каза пред журналисти в Русе Димитър Делчев, народен представител от ДБГ от РБ и секретар на ПГ на Реформаторския блок.

Според думите му кандидатът за президент трябва да бъде обединителна фигура, зад която да застанат всички десни хора, както и цялото общество. Това автоматично изключва фигури, които показаха, че не могат да обединяват, но заявяват претенции да бъдат кандидати, коментира Делчев.

Следващата седмица очаквам да се създаде контактна група в РБ, която да обсъди и конкретни имена, тъй като амбицията ни е до края на юли да имаме името на кандидата ни за президент, обяви той. Делчев добави, че следващата седмица ДБГ има национален съвет, в който вземат участие и областните лидери и там също ще бъде обсъден профила на бъдещият кандидат на РБ.

Депутатът заяви, че следващата седмица антикорупционният закон трябва да бъде разглеждан в пленарна зала и очаква да бъде приет. Всеки, който не подкрепи борбата с корупцията, ще покаже, че е част от проблема и пазител на статуквото, добави той.

Делчев коментира и промените в Наказателния кодекс, които затварят вратичките, оставящи корумпирани членове на изпълнителната или местната власт на постовете им дори и да се осъдени за търговия с влияние, безстопанственост или други престъпления, свързани с корупция.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама