9 студенти от Шуменския университет обраха наградите на 12-то състезание "Млад икономист"

15:47, 11 юни 16 25 873 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Деветима студенти от Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ обраха отличията в националния конкурс „Млад икономист – 2016“. Наградите бяха връчени от Съюза на икономистите в България на официална церемония в сградата на Федерацията на научно-техническите съюзи.

В категория „Студенти” на първо място са Дениз Еминов, Селиме Хасанова, Гюнер Зекрие, Шуменски университет „Еп. К. Преславски“.

Трета Специална награда на Холдинг „Стара планина” АД получиха Елица Данева, Милена Енчева-Ганчева, Шуменски университет „Епископ К. Преславски“

Четвърта Специална награда на Международен панаир Пловдив АД бе присъдена на Милена Йорданова, Виолина Спасова, Джингиз Шабан, Цветелин Митков, Шуменски университет „Епископ К. Преславски“

145 участници от 9 университета и 12 национални гимназии се състезаваха с около 80 свои индивидуални и съавторски разработки на тема „Моята бизнес идея“. Целта на конкурса е да привлече интереса на младите хора в страната към възможностите за развитие на предприемаческата инициатива и творческите идеи за започване на собствен бизнес, както и да провокира иновативното мислене.

Победителите са определени в категориите „ученици“, „студенти“, „докторанти“ и „млади специалисти и предприемачи до 35 години“. Проектите на младите икономисти са в областта на производството, туризма, търговията и консултантския бизнес.

Генерален спонсор на дванадесетото издание на конкурса под наслов „Гласът на младите за силна икономика“ е Шуменският университет „Епископ Константин Преславски”, който тази година отбелязва 45-годишен юбилей от своето създаване.

Конкурсът „Млад икономист - 2016“ предоставя на младите хора възможност да изразят себе си, да представят своите идеи, постижения и резултати. Той е един добър пример, който показва, че все повече се налагат добрите отношения между науката и бизнеса в България. Това каза в приветственото си слово към участниците и гостите на събитието зам.-ректорът на Шуменския университет доц. д-р Константин Константинов.



„Това е една успешна стъпка за постигане на съдържателни резултати, една стъпка, която все повече се слушва в гласа на младите хора за силна икономика, и не само се вслушва в този глас, но и го подкрепя“, допълни той. По неговите думи участниците са показали сериозен научен потенциал, което поставя икономиката на България в сигурни ръце.

Всички ученици, които са се класирали на първо, второ и трето място и са носители на специална награди от национални състезания, олимпиади и конкурси ще бъдат приети в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ без конкурсен изпит за студенти, обяви решението на Академичния съвет на висшето учебно заведение зам.-ректорът доц. Константинов.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама