Борисов: Няма да жертваме туризма заради няколко си главанака там, абсурд

16:31, 11 юни 16 / Политика 25 288 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Тежки последици ще има за всеки, който се опита да проваля сезона. Знаете ли с какви усилия, и дипломатически, и лични, съм направил, за да се върнат руските туристи. Огромни усилия съм положил, за да ги провали някой. Ама това са пари за бизнеса, за туроператори, за ресторантьори, хотелиери и за самите ние. Дал съм срок 1 юли да пуснем обхода на Бургас, за да може въобще да не влиза трафик в града от цялото Южно Черноморие. Това коментира пред журналисти в Панагюрище премиерът Бойко Борисов.

„Северна България вече става кукла. Почва да ми омръзва да слушам тъпи коментари, защото си мислят, че сме забравили. Това че не съм реваншист и ги оставихме така и им свършихме цялата работа, не значи, че ще ги допусна да лъжат непрекъснато. Няма да жертваме туризма заради няколко си главанака там, абсурд! Тотална репресия ще има с полиция, данъчни, ДАНС“, размаха пръст Борисов.

Той заяви още, че прочел днес за един от най-големите медийни босове в Гърция, който изгорял в колата си „като факла“. „Това ако се беше случило в България, един месец минимум щеше да ви е основна тема. Вижте в гръцките медии колко време и как ще бъде отразено, защото и там е туризъм. Хората не искат да си прогонят туристите“, добави премиерът.

Попитан дали гледа европейското по футбол и за кого стиска палци, той отговори, че за никого не стиска, защото искал българският футбол да се оправи. Има потенциал. Гледам ги като всеки мъж. Довечера ще гледам Англия и Русия живот и здраве, че днес имам 3-4 мероприятия. Нямам фаворит, подчерта той.

Министър-председателят бе попитан и дали има ли място за второ ЦСКА. Борисов посочи, че те са 9 сега и допълни, че положил всички усилия, като се надява и фенове, ръководства и хората, които милеят за ЦСКА, да не се гаврят с клуба, а да си го направят да е този славен ЦСКА, който сме имали. „Тези, които харесваме тази игра искаме да има конкуренция и силни отбори“, смята премиерът.

Борисов отново се върна на темата с престрелката в Слънчев бряг, където бе прострелян Димитър Желязков - Митьо Очите, като уточни, че понеже бил един от първите, които атакували групата още когато бил главен секретар на МВР, затова малко се подразнил и нарекъл самия инцидент „махленска свада“. „Инцидентът беше такъв, че не предвещаваше такава тежка картина. Затова смъмрих и МВР, че не ги арестува още вечерта на болниците тези, които изкараха журналистите виновни. Няма друг случай, при който участници в престрелка, всички да са арестурани. Съжалявам, ако някой иска да придаде с „махаленска свада“, че неглижирам случая. Не, ни най-малко“, увери той.

Премиерът за преден път бе запитан дали ще се кандидатира за президент, на което отговори единствено с „не“ и продължи, като заяви, че по-изгодно време за него от избори, нямало. „Точно това провокират – „предсрочни избори. Добре, да ги направим. Как ще се представят и какво ще стане“, предложи министър-председателят. По думите му, тези които го провокират са: БСП, ДПС, ДСБ – опозицията.

„Виждам стабилно управление само БСП, ДПС, ДСБ и „Атака“, това би било стабилно управление. Ние с РБ плюс ПФ е другото стабилно управление. Колегите от ДСБ атакуваха г-жа Бъчварова, изспаха лъжи и казаха, че едва ли не съм бил на купон в Бургас. Награждавах КРИБ. Отидох в 19 часа и стоях до 21:15. Излязох, защото дежурният на МВР по стар навик ми докладва първо на мен“, обясни още Бойко Борисов за случая в Слънчев бряг.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама