Разбиха склад за наркотици в София, трима са задържани

17:30, 11 юни 16 25 429 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Трима мъже са задържани при специализирана полицейска операция срещу производство и разпространение на наркотици на територията на София, съобщиха от пресцентъра на МВР.

От СДВР установили, че 54-годишен мъж използва складова база на столичната улица „Чепинско шосе“. Полицейската проверка е след сигнал за криминално проявен мъж, който произвежда, съхранява и разпространява наркотични вещества.

Специализираната полицейска операция е започнала на 9 юни. Около 12:15 часа в квартал „Орландовци“ е спрян за проверка автомобил „Фолксваген Бора“. Минути по-рано колата напуснала наблюдаваната складова база. При проверката полицията открила и иззела полиетиленови пликове, съдържащи тревиста маса и прахообразни вещества.

30-годишният водач на автомобила, който е от София, е задържан. Жилището му в квартал „Люлин“ е претърсено. Оттам са иззети още пакетчета с различни наркотични вещества, парична сума и везна.

Вечерта на 9 юни, около 20:15 часа, служителите на реда са задържали 54-годишния мъж пред складовата база на „Чепинско шосе“, както и друг 37-годишен мъж. След оглед на склада полицаите установили, че помещението е пригодено и оборудвано за производство на наркотични вещества.

Намерени и иззети са 3582,11 гр. амфетамин, 238,63 гр. хероин, 1500 гр. марихуана и 3,08 гр. кокаин, бутилки с различни по вид течности, везни, кантари и съдове. В дома на единия задържан са открити 2500 лева и везна.

Тримата мъже са задържани за 72 часа. Образувано е досъдебно производство. На 12 юни софийската градска прокуратура ще поиска пред съда постянното им задържане.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама