Стрелецът от Слънчев бряг се чувствал застрашен в ареста, съдът го остави там

17:50, 11 юни 16 25 292 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
30-годишният Тодор Славов, обвинен за убийството на Александър Алексиев-Сашо Японеца при престрелката в Слънчев бряг, заяви, че се чувства застрашен в ареста и е невинен. Той изрече тези думи пред окръжния съдия Цвета Попова. Неговите адвокати изтъкнаха, че обвиняемият е с чисто съдебно минало и имам постоянен адрес в Стара Загора, откъдето е родом, и заявиха, че не виждат основания той да се укрие или да извърши друго престъпление, ако получи по-лека мярка да неотклонение от „задържане под стража“.

Точно на обратното мнение беше прокурорът по делото Ангел Ангелов. Той посочи, че има достатъчно доказателства, че куршумите, с които е прострелян гардът на Митьо Очите, са изстреляни от пистолета на Славов. Това е тежко криминално престъпление, за което се предвижда наказание от 15 г. лишаване от свобода до доживотен затвор бе право на замяна. Държавният обвинител е категоричен, че мярката за неотклонение спрямо старозагореца трябва да е „задържане под стража“.

Разминаване се получи по отношение на куршумите, с което е застрелян Алексиев. Прокурорът държеше, че те са три и всичките са от пистолета на Тодор Славов. Според адвокатите проектилите са 4, като два от тях са от оръжието на подзащитния им. Въз основа на това те изтъкнаха като довод, че не е ясно точно кой куршум е причинил смъртта на Александър Алексиев.

Според адвокатите Димо Гочев и Иван Ангелов обвиняемият е действал при неизбежна самоотбрана. Митьо очите нахлул с цяла група въоръжени хора в заведението „4 you“, нанесъл е удар по шефа на ресторанта Божидар Георгиев, в това време Сашо Японеца заредил пистолет и го насочил към хора в заведението. Виждайки това, Тодор Славов тогава извадил своя „Макаров“ и започнал да стреля като реакция на самозащита.

След края на престрелката единствен старозагорецът от всички участници останал в заведението, обадил се сам на номер 112 и предал доброволно оръжието си на дошлите полицаи.    

Адв. Иван Ангелов заяви, че най-добре Тодор Славов да се прибере в родния Стара Загора до започване на делото.

След като изслуша страните по делото, окръжният съдия Цвета Попова реши да остави Славов „на топло“. Тя каза, че чистото съдебно минало и наличието на постоянен адрес на пребиваване не са основание за налагане на по-лека мярка за отклонение. Освен това било доказано, че да от проектилите в трупа на убития са от оръжието на обвиняемия.

Решението на Окръжният съд може да бъде обжалвано пред Апелативния съд в Бургас в 3-дневен срок.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама