Кунева: Ножицата между най-добри и най-лошите ученици се отваря

18:26, 11 юни 16 25 408 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
“Изводите от матурите и изпитите в седми клас са, че ножицата между много добрите и много лошите оценки се отваря, а това означава и демографска промяна”, коментира министърът на образованието Меглена Кунева.

“Не можем повече да си затваряме очите, че децата от ромски произход имат по-лоши резултати. А това са български деца, български граждани и ние трябва да положим усилия те да се реализират”, каза още тя.

“Важно е да кажем, че имаме проблем с неравенството – броят на тези, които не могат, които са на дъното на знанието, е  изключително голям и това е проблем в цялата Европа и света. Нашата задача е да няма изхвърлени от системата деца. Много се надявам, че със закона от август ще се даде нов тласък, каза още тя. В него са предвидени допълнителна подкрепа и индивидуални занимания за деца с трудности”, заяви Кунева.

По думите й добрите ученици също трябва да са стимулирани от системата, тук в България, за да не ги как отиват в да учат в чужбина и да се реализират някъде където има по-добра наука и икономика.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама